Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Akkor most ez hogy is van? Kérdések az ünnepi kiadványok kapcsán.

2018.01.02

Akkor most ez hogy is van? Kérdések  az ünnepi kiadványok kapcsán.

Gúr Nándor, az MSzP országgyűlési képviselő-jelöltje a két ünnep között szórólappal és a BALegyenes c. kiadványával ajándékozta meg a választókörzet polgárait. A kiadványok néhány kérdést megfogalmaztak sokakban, így szerkesztőségünkben is. Vegyünk számba néhányat.

  1. Mi annyira fontos, hogy az ünnepek időszakát is tönkre kell tenni politikai kiadványokkal? Nem érzi-e Gúr Nándor  úgy, hogy finoman fogalmazva is, brutális módon beletenyerelt a családi együttlét rövid időszakába?
  2. A BALegyenesben bemutatja a térség sikeres polgármestereit, azaz Sajószentpéter és Kazincbarcika vezetőit. Csak ennyi? A többi 79? Ők nem sikeresek? Vagy már csak ennyi MSzP kötődésű településvezető van? Bár azt csiripelik a verebek, hogy e két városvezető sem dicsekszik pártkötődésével.  Sőt…
  3. Sikeres városvezetők. Mióta is? A Gyurcsány kormány alatt a két település több mint 4 milliárd Ft értékű,  svájci frank alapú kötvényt bocsátott ki, azaz hitelt vett fel. Ezt a lakosságra hárított adókból kellett volna visszafizetni, ha az Orbán kormány nem vállalja át a települések adósságát. Miután átvállalta, azt követően kerültek kedvező gazdasági helyzetbe az önkormányzatok. Nem így van kedves képviselő-jelölt? Vagy erre csak nem akar emlékezni?
  4. Sikeres önkormányzatok. Csak az a kérdés, mióta? Mennyi pályázati támogatást kaptak a az ön volt kormánya, a Gyurcsány kormány idején? Alig valamit. S mennyi pályázati támogatást kaptak az Orbán kormány idején? Milliárdokat. Ez talán nem járult hozzá a sikerességhez?
  5. Sikeres önkormányzatok. Ön mennyi pályázati pénzhez segítette e településeket?  S mennyi pályázati pénzhez segítette Demeter Zoltán? A két támogatás mértéke köszönő viszonyban sincs egymással. Kedves Gúr Nándor, talán erről is számot kellene adnia.  Mi mindenesetre csokorba fogjuk szedni, s természetesen publikálni fogjuk.
  6. Lerágott csont a Pollack Iskola ügye, több ok miatt. Egyrészt  ön e kérdésben pártja oktatási szakemberének is ellentmond, de ez mellékes.  „Egy ünnepek közötti kiadványba ez is belefér.”  De Önön kívül ki sírja még vissza  a régi vezetőt? Az a 2-3 fő, aki  a szimpátia tüntetésen megjelent? Mert az  a tüntetés azért blama volt.

Kérdésünk lesz még bőven, de a legfontosabbat azért most nem hagyjuk ki. Ön már akkor is képviselő-jelölt volt, amikor miniszterelnök-jelöltjük Botka László volt. Az a Botka László, aki kizárta Gyurcsányékkal az együttműködést.  Most Karácsony Gergely a miniszterelnök-jelölt, aki együttműködik Gyurcsány Ferenccel? Önnek mindegy, hogy ki a kormányfő- jelölt, csak a hatalom közelében maradhasson?
 Az a Karácsony Gergely, aki a jelöltség elfogadása után így nyilatkozott:” Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem.”

Így utólag is kellemes ünnepeket mindenkinek egy BALegyenesel!